ΠΡΩ! ΔΕ! ΤΡΙ!

Ένας νέος χώρος έμπνευσης & δημιουργίας
στον Πειραιά!
Παιδικό θέατρο, εργαστήρι Θεάτρου, εργαστήρια Τέχνης, Δράσεις τέχνης και πολιτισμού!

Οι περισσότεροι από  εμάς, τους τωρινούς γονείς, είχαμε την τύχη ως παιδιά κάποτε να μεγαλώσουμε στην αλάνα, το χωράφι, την αυλή. Να μεγαλώσουμε σε γειτονιά…

Και κάθε φορά, η ίδια ιστορία! “Εγώ είμαι ΠΡΩ, εγώ είμαι ΔΕ, εγώ είμαι ΤΡΙ” και ένα νέο παιχνίδι ήταν στα σκαριά να ξεκινήσει…

Αμπάριζα!… Στρατιωτάκια ακούνητα … Μήλα… Κρυφτό…

Τα χρόνια πέρασαν. Οι αλάνες και τα χωράφια έδωσαν τη θέση τους σε οικοδομές, χωρίς γειτονιές, χωρίς ομαδικό παιχνίδι στους δρόμους. Η τεχνολογία, ναι, έχει μπει για τα καλά στη ζωή μας και είναι το παρόν και περισσότερο το μέλλον. Όμως, πάντα, σε μία παιδική ψυχή θα «μιλάει» περισσότερο ο τρόπος έκφρασης μέσα από το πραγματικό παιχνίδι, την κίνηση, την έκφραση, την καλλιτεχνική δημιουργικότητα.

Και πραγματικά είναι σαν να βρίσκεις ένα χρωματιστό λουλούδι μέσα στο κατά τα άλλα άγουρο λιβάδι του απόλυτου γκρι, από τις πολυκατοικίες που… ασφυκτιούν, όταν έστω κατά τύχη περάσεις μπροστά από τον αριθμό 83 της οδού Μακεδονίας στον Πειραιά.

 Εκεί, στην Αγία Σοφία, έχει διαμορφωθεί με μεράκι και όραμα από την ομάδα θεάτρου της Piedi Sporchi ένας υπέροχος τεχνοχώρος καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, το ΠΡΩ! ΔΕ! ΤΡΙ!, προσφέροντας σε παιδιά και εφήβους μία τεράστια βεντάλια δραστηριοτήτων  και ερεθισμάτων για δημιουργική σκέψη, καλλιτεχνική έκφραση,  εκτόνωση όλης της βαθιά κρυμμένης δημιουργικότητάς τους: θέατρο, ζωγραφική, κατασκευές, παραμύθι κ.α . Εκεί,  φιλοξενούνται και οι θεατρικές παραγωγές της Piedi Sporchi και άλλων θεατρικών και καλλιτεχνικών ομάδων ενώ αποτελεί ιδανικό χώρο για ένα διαφορετικό παιδικό πάρτι που θα έχει στον πυρήνα του το θέατρο, την έκφραση και τη δημιουργία.

ΠΡΩ! ΔΕ! ΤΡΙ!, ένα καλλιτεχνικό σταυροδρόμι με αφετηρία το θέατρο!